merk logomerk logo

Maja is een authentiek Spaans merk dat een breed scala aan verzorgingsproducten biedt en gespecialiseerd is in unieke geuren die de sensualiteit van de vrouw reflecteren en benadrukken.

Het merk werd opgericht in 1918 door de beeldhouwer Esteve Monegal. Zijn muze, en die van vele andere kunstenaars en intellectuelen, was de beroemde flamenco danseres Tórtola Valencia en zijn idee was haar vrouwelijkheid en haar karakter te vangen in een sensueel, boeiend en uniek parfum. Hij vroeg een van zijn beroemde vrienden de tekening van de beroemde danseres te maken en deze danseres is altijd het symbool gebleven van het merk. Het icoontje van de danseres heeft zich door de jaren heen steeds ontwikkeld maar heeft nooit de essentie verloren, hetzelfde geldt voor de producten van Maja.

Vanaf het begin stond Maja bekend als sensuele, vrouwelijke geur en haar onmiskenbare aroma komt tot uiting in elk van haar producten. Na het succes in Spanje ging haar roem de landsgrenzen over. Heel veel mensen in Nederland hebben de zeep van Maja mee terug genomen na een heerlijke vakantie in Spanje. Om cadeau te doen of om zelf het hele jaar te genieten van dit authentieke parfum. Zo ontstond een Spaans icoon. In Nederland verbasterde de uitspraak van het woord Maja. Maja wordt door de Spanjaarden uitgesproken als “Maga”, dat leuk aardig meisje betekent in het Spaans.

Veel vrouwen zullen de unieke geur van Maja herkennen. De klassieke en wereldberoemde geparfumeerde zeep, verpakt in elegant dun zwart papier, is uitgegroeid tot een icoon. In de loop der jaren is het assortiment van Maja uitgebreid met een breed portfolio van producten voor een compleet beauty ritueel. Daarnaast heeft het ook een nieuwe geurlijnen ontwikkeld, speciaal voor de smaak en voorkeuren van een nieuwe generatie en een ander type vrouw:
– Maja Plum Blossom met een zoete geur van bloemen en fruit die de jonge, actieve en dynamische vrouw betovert;
– Maja Aqua Turquesa met een frisse geur door de combinatie van bloemen- en waternoten voor de bruisende en energieke vrouw.
– Maja Love Rose met een zachte geur door de combinatie van lieflijke rozen en zoete accenten voor de elegante en sensuele vrouw.

Maja staat altijd voor hoge kwaliteit, kent een lange traditie en heeft de genegenheid en loyaliteit van veel vrouwen over de hele wereld verdiend. Maja is een icoon in de markt en vierde in 2018 haar 100ste verjaardag. Vastbesloten vrouwen trouw te blijven en zich te blijven ontwikkelen om te voldoen aan de eisen en de smaak van een nieuwe generatie.

Naar de website van Maja

meer lezen