merk logomerk logo

Faith in Nature is opgericht in 1974 vanuit de overtuiging dat natuurlijke, ethische producten voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Kwalitatief en met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Midden in de drukte van het bruisende New York City ontdekte Rivka Rose al op jonge leeftijd haar aangeboren passie voor moeder natuur. Van het kweken van avocado-zaden op haar vensterbank tot het maken van kruidenbalsems met hand geplukte pure ingrediënten in haar keukengootsteen en het bestuderen van kruidengeneeskunde.

Nadat zij in de jaren zeventig naar Schotland verhuisde, kreeg zij te maken met een heel ander klimaat. Het was toen dat Rivka een hydraterende crème ontwikkelde die haar huid beschermde tegen de gure Schotse wind. En dat was de start van Faith in Nature.

Natuurlijk had niemand in 1974 het over ‘groene’ cosmetica. Het was niet modieus en het was niet gangbaar. Maar Rivka was gepassioneerd in haar missie om voor iedereen betaalbare schoonheids- en verzorgingsproducten te creëren op basis van natuurlijke, plantaardige ingrediënten, die daarbovenop ook nog eens milieu- en diervriendelijk waren.

Deze overtuigingen zijn voor Faith in Nature leidend in alles wat zij vandaag de dag doen:

… Voor klanten is Faith in Nature van mening dat iedereen zou moeten profiteren van wat de aarde biedt. Daarom wil Faith in Nature prijzen betaalbaar houden en alleen de beste natuurlijke ingrediënten gebruiken – want alleen door ervoor te zorgen dat iedereen het zich kan veroorloven om natuurlijk te gaan, kan echt een verschil worden gemaakt.

… In het bedrijfsleven gelooft Faith in Nature in het nemen van beslissingen die mensen en de omgeving op de eerste plaats zetten. Dat betekent lokaal produceren, mensen behandelen zoals we zelf zouden willen worden behandeld en in alles zo groen mogelijk zijn.

… En voor de planeet gelooft Faith in Nature in het benutten van de kracht van de natuur, zonder het proces te schaden. Faith in Nature gelooft dat het gebruik van natuurlijk afgeleide, wreedheidvrije, veganistische ingrediënten ervoor zorgt dat hun producten zo fantastisch werken.

Iedereen maakt deel uit van een systeem en ieder mens heeft de macht om dat systeem te definiëren. Het is de droom van Faith in Nature om deel uit te maken van de natuur zoals deze bedoeld is. Alles beïnvloedt alles. Overtuigingen en geloof. Ze gaan hand in hand.

Faith in Nature, van nature goed!

Naar de website van Faith in Nature

meer lezen