merk logomerk logo

Adopt is meer dan een merk, het is een manier van leven…

Overtuigd van de toekomst van de Franse knowhow op het gebied van parfum, stelde Adopt zichzelf een uitdaging: behoefte en verlangens van een vrouw vertalen naar een geur en die aanpassen aan het specifieke moment van de dag door middel van unieke creaties van parfums.

Waarmee verovert Adopt het hart van de vrouw?
1. Een kwaliteit eau de parfum, gecreëerd en gemaakt in Frankrijk.
2. Een diversiteit aan geuren om de parfum aan te passen aan wensen, emoties en stemmingen. Voor elk humeur een geur!
3. Een nuchtere benadering van de fles, zonder franje, om te focussen op het essentiële: de geur.
4. Nomadische verpakkingen die makkelijk zijn mee te nemen.
5. Een aantrekkelijke prijs om in alle vrijheid te kiezen!

Het is ongetwijfeld deze visie, in combinatie met een groeiende schare fans, die het merk in staat stelt een breed, inspirerend en vernieuwend assortiment te ontwikkelen. Trendy en toegankelijk. My mood, mon parfum!

Wat betekent het woord parfum?
Het woord parfum komt van het Latijn “per fumum”, wat door de rook betekent. In oude Romeinse tempels werden, als offergaven aan de goden, gemalen bloemen, bladeren, houtsnippers, kruiden en aromatische harsen op hete kolen gelegd. Geur kwam “per fumum” vrij – door de rook.

Wat zijn de tonen van een parfum?
Tonen zijn de kenmerken van de geur van een grondstof of samenstelling. Voorbeeld: bloemig, chypre-noot, fruitig, gastronomisch, oriëntaals. Ze onthullen de verschillende fasen in de evolutie van de geur van een parfum wanneer het op de huid wordt gesprayd. Elk van deze fasen heeft een andere mate van volatiliteit, de snelheid waarmee een geur vervliegt. Een geur bestaat uit topnoten, hartnoten en basisnoten.

Wat zijn topnoten?
Topnoten bestaan uit de meest vluchtige grondstoffen die snel verdwijnen (van enkele minuten tot ongeveer 2 uur). Citrus, groene, etherische of frisse noten komen het vaakst voor in de topnoten.

Wat zijn hartnoten?
Hartnoten bestaan uit moleculen met een gemiddelde vluchtigheid. De levensduur van een hartnoot varieert ongeveer tussen de 2 en 10 uur. Hun functie is om een bufferrol te spelen. Door de frisheid van de topnoten te verlengen, kondigen ze de warmte van de basisnoten aan.

Wat zijn basisnoten?
De zwaarste moleculen vormen de basisnoten. Basisnoten hebben een veel langere levensduur, variërend van 8 uur tot meerdere dagen. Basisnoten volgen de hartnoten op en geven diepte en warmte aan het parfum. Dit zijn over het algemeen vanille, amber, houtachtige- en muskusachtige tonen en enkele kruidige tonen.

Waar moet een parfum worden aangebracht?
Het is het beste om parfum aan te brengen op de hartslagpunten: binnenkant van de polsen, buigingen van de ellebogen of knieën, holtes van de enkels, in de nek, achter en onder de oren. Meer in het algemeen, breng parfum aan waar de hartslag voelbaar is.

Kan een parfum een humeur veranderen?
Één van de meest opmerkelijke eigenschappen van parfum is het vermogen om emoties vrijwel onmiddellijk te beïnvloeden. Elk individu heeft zijn eigen unieke geur en olfactorische gevoeligheid. Net als kleuren nemen mensen een geur niet precies en op dezelfde manier waar.
Het reukvermogen is een krachtige onthuller, die sterke emoties en zeer oude herinneringen naar de oppervlakte kan brengen, aangenaam of niet. Aangezien het limbisch systeem in de hersenen zowel geur als emoties regelt, is het logisch dat bepaalde geuren de kracht hebben om de zintuigen te stimuleren of te ontspannen.

Welke geur ben jij vandaag?
Kijk bij Adopt!

meer lezen